Nosková Věra

noskova

 

Jsem bývalá novinářka a od roku 1996, kdy mi vyšla první próza také spisovatelka, přičemž psaní knížek vytěsnilo mou někdejší profesi, až na fejetony, které píšu pro webovky ČT24 nebo pravidelně pro Týdeník Rozhlas. Jsem také matka dvou vandráků a vodáků Jirky a Tomáše (ten druhý je spíš „do světa“ než na vandry). Potřeba sdílet se syny čas a prostor větší a volnější než jen kolem plotny a jídelního stolu mě přiměla opatrně okusit jejich vyznávané požitky a hodnoty. Protože jsem ta spisovatelka, mám vydaných 14 knížek – romány, hlavně úspěšnou trilogii Bereme, co je, Obsazeno a Víme svý, jevilo se jako přirozené a žádoucí, abych napsala vodáckou povídku do synova projektu Kenyho volej. Jenže jsem do té doby nikdy vodu nejela, a co neprožiju, to neumím napsat. Vyjela jsem tedy ve svých 66 letech poprvé na řeku. Měla jsem štěstí, byla to parta s úžasnými muzikanty, řeka Sázava byla přátelská a bouře nad ní mi dělala dobře. Jsem povahově otevřená a lačná nových zážitků. Je to parádní svět volnosti, kamarádů, muziky, ohňů, který v Praze nemám, tedy jen tak dál, holka, říkám si a kašlu na to, že mi letos bude… no asi nějak hodně.

Bibliografie:

Je to hustý – 2002, Nakladatelství Věra Nosková, Praha

Bereme, co je – 2003, Nakladatelství Věra Nosková, Praha

Ať si holky popláčou – 2006, nakladatelství Abonent ND, Praha

Obsazeno – 2007, nakladatelství MozART Publishing, Praha a 2011, Nakladatelství Věra Nosková, Praha

Víme svý – 2008, Nakladatelství Věra Nosková, Praha

Ve stínu mastodonta – 2008, Nakladatelství Věra Nosková, Praha

Ještě se uvidí – 2009, Nakladatelství Věra Nosková, Praha

Přece by nám nelhali – 2010, Nakladatelství Věra Nosková, Praha

Chraňme muže – 2012, Nakladatelství Věra Nosková, Praha

Příběhy mužů – 2012, Nakladatelství Věra Nosková, Praha

Proměny – 2013, Nakladatelství Věra Nosková, Praha

Být básnířkou – 2013, Nakladatelství Věra Nosková, Praha

Ať si holky popláčou – 2014, Nakladatelství Věra Nosková, Praha

Kamarád JAK – 2014, Nakladatelství Věra Nosková, Praha

Noblesa a styl – 2015, Nakladatelství Věra Nosková, Praha

 

 

Zpět na stránku všech autorů

Zpět na stránku soutěže

Stáhnout eBook s ukázkami

Pígo
Vandrák, vodák, fotograf, nakladatel, specialista na knižní marketing. Zakladatel a kormidelník vodácké literární soutěže Kenyho VOLEJ.
  • Stáhnout povídky ZDARMA